m
|
top

Over
Trattoria Manca

Met de pastalepel ingegoten gekregen.

Jessica Manca groeide op volgens authentiek Italiaans recept: een flinke portie familie, twee eetlepels passie, een snufje intensiteit, afgeblust met veel liefde. Vanaf het moment dat Jessica kon lopen, kreeg ze van haar mamma pastadeeg om mee te spelen. In de tuin van het ouderlijk huis, aan een grote tafel bij de kersenboom, heeft ze haar smaakpapillen ontwikkeld. En onder de oranje dakpannen, in de keuken van haar grootouders leerde zij koken van haar nonna.

 

Wanneer je als meisje opgroeit binnen een Italiaanse familie behoort koken tot de basis van je opvoeding. De oma van Jessica leerde haar de klappen van de deegroller. Koken met passie en gevoel. Want Jessica’s nonna deelde geen hoeveelheden of exacte cijfers. Ze deed het één keer voor en daarna mocht Jessica creëren. Terwijl haar nonna danste op de Tarantella met verse pasta in haar hand roerde de kleine Jessica in de pan.

 

Daar – in de keuken van haar grootouders – begon Jessica’s droom te borrelen. Een eigen trattoria. Als ondernemer runt Jessica al jarenlang een succesvol bedrijf in de hospitality. Jessica weet wat gastvrijheid betekent en zet in de context van dat woord alle drie de puntjes op de i. Maar als kleindochter van haar nonna bleef haar Italiaanse hart passievol kloppen voor die ene droom. Haar honger moest gestild, haar liefde gedeeld. En aan de Hoogstraat 76 in Eindhoven kun je de droom van Jessica nu zelf beleven. Daar vind je op de hoek van de straat een puur stukje Italië. Het is de plek waar Jessica en haar team gasten gelukkig maken met écht Italiaans eten volgens de familierecepten van nonna en mamma. In het restaurant proef je van de lekkerste creaties die worden geserveerd samen met een portie eeuwenoude verhalen. In de shop waan je jezelf in een kookboek vol Italiaanse gerechten. Elk product heeft een verhaal en is met passie en zorg gekozen. Bij elk gerecht wordt het familierecept gedeeld. Ja echt! Jessica geeft haar eeuwenoude familiegeheimen zomaar weg. Want de grote les van haar nonna luidt:

Koken is een uiting van liefde, deel dat met iedereen.’

Jessica Manca, een vrouw met Italiaans temperament en een ‘al dente’ hart. Een familiemens, loyaal en zorgzaam. Klein, maar met pit – wist je dat haar navel op 80 centimeter van de grond zit – roept met een Belgisch accent: A tavola! Oftewel ‘aan tafel’ bij Trattoria Manca.

Con Amore, met liefde.

Jessica